Εσωτερική Θερμομόνωση | Θερμομονωτικό Χρώμα THERMOLIFE | Πλεονεκτήματα
 • Ταχύτερη επιθυμητή θερμοκρασία
      Οι τοίχοι που είναι βαμμένοι με THERMOLIFE, λόγω θερμικής αντίστασης και αντανάκλασης  γυρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της θερμαντικής ενέργειας στο χώρο με μεγάλη ένταση. Έτσι, για τη θέρμανση του χώρου διατίθεται η μέγιστη θερμοκρασία και οι χώροι θερμαίνονται έως και 80% ταχύτερα, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Τα σπίτια  που είναι βαμμένα με κοινό πλαστικό χρώμα, η περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται για τη θέρμανση των τοίχων .Αφού θερμανθούν πρώτα οι τοίχοι μετά θερμαίνεται  και ο υπόλοιπος χώρος. Στην περίπτωση των βαμμένων τοίχων με THERMOLIFE τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Οι τοίχοι που είναι πάντα κρύοι αποσυνδέονται από τον υπόλοιπο χώρο και έτσι η επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα. Καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν  όταν έχουμε βάψει όλους τους τοίχους και το ταβάνι.  Η αποτελεσματικότητα του δεν επηρεάζει τα κτίρια με μόνωση ETICS καθώς και  τα διάφορα συστήματα θέρμανσης.
     Σε χώρους που έχουν βαφτεί όλες οι επιφάνειες τους με   THERMOLIFE, η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου των 21 βαθμών Κελσίου επιτυγχάνεται μέσα σε περίπου 30  λεπτά. Με την ίδια θερμαντική ενέργεια, αλλά με συμβατική βαφή απαιτούνται για το ίδιο αποτέλεσμα περίπου 120 λεπτά.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
     Στα σπίτια αλλά και σε χώρους γραφείων ή σχολείων η θέρμανση συνήθως δεν είναι συνεχής αλλά διακοπτόμενη. Έτσι σε συνηθισμένες συνθήκες , η δαπάνη θέρμανσης είναι τόσο υψηλή, ώστε η διακοπή της  δυστυχώς δεν προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι χώροι όσο καλά και να είναι μονωμένοι από την στιγμή που είναι λειτουργικοί έχουνε μεγάλες απώλειες ενέργειας. Όπως επίσης και ο εξαερισμός των χώρων προκαλεί απώλεια μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Με τη μικρή «συγκράτηση αποθηκευτικής θερμικής μάζας» του THERMOLIFE που εφαρμόζεται στα συμπαγή υλικά δόμησης (σοβάδες,μπετά) υπάρχει μια φυσιολογική επιβράδυνση της διάδοσης της θερμότητας  από και προς τα υλικά δόμησης. Έτσι  οι όποιες διακοπές θέρμανσης  εξισορροπούνται θετικά: (μειώνονται οι θερμικές διακυμάνσεις και αυξάνεται το επίπεδο της μέσης θερμοκρασίας της αποθηκευμένης θερμικής  μάζας). Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο το THERMOLIFE επιβάλει μία χρονοκαθυστέρηση στην μετάδοση της θερμοκρασίας  από και προς τα δομικά στοιχεία. Έτσι λοιπόν όταν ξεκινάμε να ζεστάνουμε τον χώρο μας  ζεσταίνετε γρηγορότερα. Όταν δε, χάνεται η θερμοκρασία,  δεν την αφήνει να φύγει γρήγορα. Έτσι ο χρόνος θέρμανσης μειώνεται αισθητά, η ενέργεια αξιοποιείται καλύτερα και κυρίως βελτιώνεται η αίσθηση ευχαρίστησης και άνεσης στο χώρο.
 • Το THERMOLIFE εμποδίζει  την δημιουργία υγρασίας ή μούχλας
      Η μούχλα δημιουργείτε στις  επιφάνειες των τοίχων που είναι πιο ψυχρές από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ο ζεστός και υγρός αέρας του δωματίου επικάθεται με τη μορφή υδρατμού στα κρύα σημεία, υγροποιείτε και δημιουργεί έτσι την τέλεια επιφάνεια για την ανάπτυξη μυκήτων. Το THERMOLIFE αυξάνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας του τοίχου βοηθώντας στην αύξηση του σημείου δρόσου και έτσι προλαμβάνει τη δημιουργία μούχλας. Από την άλλη μεριά είναι απαραίτητος ο επαρκής αερισμός των χώρων.
 • Πως μπορεί να συνδυαστεί ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ETICS με εσωτερική βαφή με THERMOLIFE;
     Τα  συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης  και το αποτέλεσμα από την βαφή των εσωτερικών χώρων με THERMOLIFE δεν αποκλείουν το ένα το άλλο αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Τα Σ.Ε.Θ. ETICS προστατεύουν την πρόσοψη του κτιρίου από τις θερμικές επιρροές του περιβάλλοντος. Το βάψιμο με THERMOLIFE αποσυνδέει ταυτόχρονα τους τοίχους του χώρου από τον εσωτερικό αέρα και δημιουργεί έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για «γρήγορους τοίχους» που επιταχύνουν τη θέρμανση και την ψύξη του εσωτερικού κλίματος. Στις περιπτώσεις παλαιών κτιρίων χωρίς μόνωση το THERMOLIFE μπορεί να επιφέρει αύξηση της θερμομόνωσης  έως και 12%.
 • Ο χώρος που είναι βαμμένος  με το THERMOLIFE θερμαίνεται περισσότερο το καλοκαίρι από ότι ο χώρος χωρίς αυτό;
     Οι γρήγοροι εσωτερικοί τοίχοι που δημιουργούνται με το THERMOLIFE λειτουργούν θετικά τόσο κατά τη θέρμανση όσο και κατά την ψύξη. Τα υλικά που περιέχονται στο THERMOLIFE είναι αβλαβή για την υγεία. Το THERMOLIFE  δεν περιέχει υλικά που είναι βλαβερά για την υγεία, όπως γενικά ισχύει για όλα τα προϊόντα της ΧΡΩΜΟΔΟΜΗΣ
 • Μπορεί να χρωματιστεί το THERMOLIFE;
     Βεβαίως. Διατίθεται σε λευκό καθώς και σε 3 βάσεις του συστήματος χρωματισμού της ΧΡΩΜΟΔΟΜΗΣ. Για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας συνιστάται η επάλειψη του THERMOLIFE σε κάθε τοίχο και  ταβάνι του χώρου.

 

Πλεονεκτήματα εσωτερικής θερμομόνωσης

 • Η εσωτερική θερμομόνωση είναι συχνά η μόνη λύση σε διατηρητέα κτίρια, παραδοσιακούς οικισμούς και σε περιπτώσεις διαμερισμάτων πολυκατοικίας, όπου οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν εξωτερική θερμομόνωσή της.
 • Είναι οικονομικότερη από την εξωτερική θερμομόνωση και ευνοεί τη σύντομη θέρμανση του χώρου.
 • Επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών  υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
 • Παρέχει πλήρη ελευθερία  στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση των όψεων.

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το θέμα της ενέργειας είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα όλο τον πλανήτη. Τόσο από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής σκοπιάς. Η θέρμανση εσωτερικών χώρων αντιστοιχεί περίπου στο ένα δεύτερο της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ελλάδα. Σε κάθε νοικοκυριό χρησιμοποιείται περίπου το 76% της ενέργειας για θέρμανση. Αλλά δυστυχώς μεγάλο μέρος αυτής  χάνεται λόγω μη επαρκούς θερμομόνωσης των Ελληνικών σπιτιών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών  το κόστος της  ενέργειας έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί. Και θα συνεχίζει να αυξάνεται διότι η ενέργεια είναι ο εύκολος στόχος για φορολόγηση. Όλοι  όμως, έχουμε τώρα  την δυνατότητα να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση εύκολα γρήγορα και φθηνά. Διότι πλέον η μόνωση δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.

 

 

Copyright © 2012 THERMONOSYSTEM All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.