Εσωτερική Θερμομόνωση | Θερμομονωτικό Χρώμα THERMOLIFE | Γνωρίστε το

Το θερμομονωτικό χρώμα THERMOLIFE είναι μία καινοτομία της ΧΡΩΜΟΔΟΜΗΣ

    Θερμομονώνει τον χώρο μας από τους τρόπους μεταφοράς της θερμότητας, και συγχρόνως εκμεταλλεύεται κατά περίπτωση την ιδιότητα του αυτή για να μας προσφέρει ένα πιο ζεστό και υγιεινό περιβάλλον.  Έρχεται να προσφέρει, επικουρικά με τα συστήματα ETICS η άλλα συστήματα θερμομόνωσης την βέλτιστη απόδοση. Είναι το υλικό  που σύμφωνα με τις μετρήσεις μας προσφέρει τη δυνατότητα έως 80% ταχύτερης θέρμανσης των χώρων με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πως συμβαίνει αυτό;

    Έχουμε παρατηρήσει όλοι τον χειμώνα  όταν 'ντύνουμε' τα σπίτια μας με χαλιά και ειδικά αν επενδυθούν με χοντρές ταπετσαρίες είναι πιο ζεστά και αποπνέουν θερμική άνεση. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο και συμβαίνει λόγω της  θερμομονωτικής ικανότητας του χαρτιού της ταπετσαρίας και του μαλλιού των χαλιών, διότι λειτουργούν σαν εσωτερική θερμομόνωση.  Αυτό το φαινόμενο έρχεται να 'μιμηθεί' και να αναπαράξει σε μεγαλύτερο βαθμό το  THERMOLIFE στο χώρο σας.  Ο συντελεστής θερμοαγωγιμότητας  του χαρτιού της ταπετσαρίας  είναι λ=0,18-0,22 W/Mk.

    Για δε το THERMOLIFE σύμφωνα με  πιστοποιημένες μετρήσεις του Κ.Α.Π.Ε ο συντελεστής είναι λ=0,19 W/Mk. Δηλαδή ίδιο περίπου με της ταπετσαρίας. Έτσι  βάφοντας το σπίτι μας  με δύο 'χέρια' THERMOLIFE  είναι σαν να το περνάμε όλο με δύο χοντρές ταπετσαρίες, διότι το πάχος της βαφής με δύο 'χέρια '  είναι περίπου 300 μm.

    Aν συνεχίζουμε να το βάφουμε κάθε χρόνο με το THERMOLIFE αυξάνοντας το πάχος της βαφής, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα θερμομόνωσης. Διότι η αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου, δημιουργείται από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας του αέρα και της θερμοκρασίας των επιφανειών των τοίχων και των ταβανιών. Επιπλέον λόγω και της ιδιότητας του να  αντανακλά ένα μεγάλο μέρος της θερμοκρασίας που μεταφέρεται με ακτινοβολία, προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Έτσι λοιπόν σε τοίχους που έχουν βαφτεί με  THERMOLIFE η θερμοκρασία της επιφάνειας του τοίχου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 2 βαθμούς Κελσίου.Κάθε ένας βαθμός Κελσίου διαφορά στον χώρο επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας ύψους περίπου 6%.Copyright © 2012 THERMONOSYSTEM All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.