Εσωτερική Θερμομόνωση | Εφαρμογή

Εφαρμογή

   Η επένδυση των εσωτερικών τοίχων γίνεται με την γραφιτούχα θερμομονωτική πλάκα EPS με συντελεστή θερμοαγωγιμότητας  λ=0,031 και σε πάχη 2-5εκ. Με την επιλογή αυτή  έχουμε μία πολύ καλή θερμομόνωση του χώρου μας με όσο το δυνατόν λεπτότερο πάχος.  Για δε την συγκόλληση τους   χρησιμοποιούμε   τον αφρό συγκόλλησης GLUE FOAM. Η συγκόλληση και η εφαρμογή του συστήματος  γίνεται με τον κάτωθι τρόπο :

   Όπου θέλουμε να εφαρμόσουμε το σύστημα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιφάνεια να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και ασταρωμένη. Σαν να πρόκειται να βάψουμε με πλαστικό χρώμα.  Μετά την προετοιμασία της επιφάνειας εφαρμόζουμε τον αφρό περιμετρικά της μονωτικής πλάκας και ενώνουμε τις δύο οριζόντιες απέναντι πλευρές της με αποστάσεις μεταξύ τους περίπου 25 cm. Το πάχος συγκόλλησης  σε επίπεδη επιφάνεια είναι περίπου 1-2mm. Μπορούμε να ‘γεμίσουμε’ κενά για συγκόλληση έως περίπου 1,5cm. Επειδή έχει πολύ μεγάλη πρόσφυση σε όλα σχεδόν τα υλικά μπορεί να εφαρμοστεί σε τούβλα, μπετό, σοβάδες, λαμαρίνα, ξύλο, MDF κλπ. Μετά από περίπου 60-90 λεπτά της ώρας η κόλληση έχει συντελεστεί. Ακολούθως εφαρμόζουμε  2 χέρια με διαφορά μιας μέρας το ένα από το άλλο, την κόλλα επιπέδωσης  POLY GLUE με προσθήκη 70% λευκού τσιμέντου. Στο πρώτο χέρι ‘εγκιβωτίζουμε’ το υαλόπλεγμα. Το πάχος σε αυτό το στάδιο είναι περίπου 1-1,2mm. Μετά από 12-24 ώρες  όταν έχει στεγνώσει πλήρως το πρώτο χέρι   εφαρμόζουμε το δεύτερο χέρι ‘πατητό’ σαν να σπατουλάρουμε. Το πάχος  σε αυτό το στάδιο είναι περίπου 0,8-1 mm.  Όταν στεγνώσει πλέον και το δεύτερο χέρι, μετά από 12-24 ώρες τότε γυαλοχαρτάρουμε  την επιφάνεια με γυαλόχαρτο η με μηχάνημα τύπου FLEX. Ακολούθως  ασταρώνουμε με αστάρι πλαστικού και  εφαρμόζουμε σε δύο χέρια  το θερμομονωτικό χρώμα THERMOLIFE στην απόχρωση της επιλογής μας. Μπορούμε αν θέλουμε πριν το γυαλοχαρτάρισμα να σπατουλάρουμε  δύο χέρια με Ακρυλικό στόκο και να δημιουργήσουμε  εύκολα μία σπατουλαριστή επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να θερμομονώσουμε όλους τους εσωτερικούς χώρους ενός κτηρίου.

Κόλληση πλακών σε εσωτερικές οροφές και σε πιλοτές

    Για την κόλληση και στερέωση των πλακών σε  οροφές ακολουθούμε τον παρακάτω τρόπο.Τρυπάμε στην μέση στο κέντρο βάρους της πλάκας. Μετά τοποθετούμε την πλάκα στην οροφή και σημαδεύουμε το σημείο του κέντρου βάρους της. Ακολούθως κάνουμε σε αυτό το σημείο με ηλεκτρικό δράπανο μία τρύπα πάχους 10mm.για το πλαστικό βύσμα. Εφαρμόζουμε στην μονωτική πλάκα τον αφρό όπως περιγράφουμε παραπάνω και την τοποθετούμε στην οροφή εφαρμόζοντας και το πλαστικό βύσμα. Μετά από 2 ώρες οι πλάκα έχει κολλήσει τέλεια. Μπορούμε να βγάλουμε το βύσμα αν μας εμποδίζει η να το αφήσουμε στην θέση του. Και μετά ακολουθούμε την διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω. Ο τρόπος αυτός εν σχέση με την κατασκευή μεταλλικού σκελετού για την στήριξη γυψοσανίδας και μόνωση με πετροβάμβακα,είναι τουλάχιστον 3,5 εκ λεπτότερος με την ίδια θερμομονωτική ικανότητα. Και πολύ φθηνότερος και γρηγορότερος στην εφαρμογή του.

  • Επιλέξτε για τη θερμομόνωση και την ανακαίνιση του κτιρίου σας την ολοκληρωμένη λύση ESOTHERM.
  • Απευθυνθείτε στην εμπορική και τεχνική υποστήριξη της ΧΡΩΜΟΔΟΜΗΣ και ενημερωθείτε για το πλήρες σύστημα  ESOTHERM

Copyright © 2012 THERMONOSYSTEM All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.